27-10-11

Tita telt af

Al maanden staan die dagen aangekruist in mijn agenda. En ondertussen liggen hier ook al een dik notablokje en 2 pennen (altijd een reserve bij) klaar. Samen met een briefje waarop "platte schoenen" staat.

Maandag start... de BOEKENBEURS!

De voorbije jaren ging ik telkens 1 dag. Na 2 uur moest ik meestal al een pijnstiller nemen (hoofdpijn door de warmte en de drukte) en sprong ik van het ene been op het andere omdat mijn voeten gepijnigd werden door mijn hakken (jep, vandaar dat briefje).

Dat wil ik dit jaar niet meer. Dus neem ik een abonnement en ga ik meerdere keren. En maar een paar uurtjes zodat ik naar huis kan gaan als het me wat te veel wordt. De volgende vrije moment komen we dan gewoon weer terug. Ik ga dus minstens 3 keer en liefst nog een keertje meer.

Boeken koop ik niet veel op de beurs. Ze zijn er namelijk helemaal niet goedkoper. Ik vul vooral mijn notablokje met titels en auteurs die me aanspreken. Om inspiratie op te doen. Of we die inspiratie allemaal gebruiken in ons verdere leesleven is nog maar de vraag. Maar 's avonds thuis mijn notablokje opendoen en al die titels zien staan, maakt me vrolijk. Ik leg mezelf de limiet op dat ik maar 2 boeken mag kopen: 1 volwassenen boek en 1 kinderboek. En misschien mag er dit jaar eentje meer: een cadeautje voor het babytje van een vriendin dat elk moment geboren kan worden. Maar meer mag echt niet. Zegt mijn portemonnee. En roept mijn bankrekening. Dat doet me denken aan dat liedje van Samson en Gert: "Had je 10 miljoen, wat zou jij dan doen?" Ikke boeken kopen!!!09:53 Gepost door Tita | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Ik ben maar 1 of 2 keer naar de boekenbeurs geweest en dan ook vooral om boektitels op te schrijven, ons mama werd er zot van!! Die drukte is niks meer voor mij, plus het is een eindje verder reizen voor mij, en ik ga liever naar het Boekenfestijn waar de boeken wel goedkoper zijn, ook al zit daar dan misschien meer 'rommel' tussen.
Met 10 miljoen zou ik ook wel weten wat te doen...

Gepost door: LJ | 27-10-11

Reageren op dit commentaar

Ben nog maar een keer op de boekenbeurs geweest en eigenlijk kan ik daar niks gaan doen besefte ik. Ik lees enkel in het engels :D Dus een hele beurs met nederlandse boeken.... daarbij ik zou te veel kookboeken kopen mezelf kennende.

Gepost door: Alice | 28-10-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.