24-10-11

Tita en 10 weetjes

Ook ik waag me er eens aan, aan die 10 dingen die jullie nog niet van me weten. Hoewel... Ik heb er toch serieus over moeten nadenken.

1) Ik heb een eet-probleem. Nee, geen anorexia of boulimie. Ik heb vreetbuien en ik eet de hele dag door. Een hongergevoel ken ik eigenlijk amper. En mijn hersenen kennen het gevoel van verzadigd te zijn niet meer, want ik eet gewoon door omdat ik nog zin heb in dit of dat. Maar eigenlijk geniet ik niet van dat eten. Ik voel gewoon een zeer sterke drang om vanalles in mijn mond te stoppen en door te slikken. Als ik iets eetbaars zie liggen, kan ik er niet aan weerstaan. En wanneer ik 's avonds op mijn kamer tot de conclusie kom dat ik niets eetbaars meer heb, kan ik mij echt ambetant voelen. Eigenlijk ben ik verslaafd aan eten.

2) Soms kan ik nog wel genieten van eten, hoor. Van een goede pizza of pasta bijvoorbeeld. Maar waar ik echt zot op ben is alles met munt: (verse) muntthee, muntijs, Labello met munt (wel geen eten, maar het heeft dat geurtje), smoothie met munt, ALLES met munt. Alles waar aardbeien in zitten krijg ik dan weer NIET binnen: aardbeienijs, aardbeienchocolade, aardbeienyoghurt. Maar aardbeien op zich vind ik dan weer WEL een heerlijkheid.

3) Overlaatst ontdekte ik trouwens hoe lekker een boterham belegd met appelsien en suiker smaakt. Yummie!

4) Ik sta elke ochtend een half uurtje vroeger op om nog eventjes te kunnen lezen. Genieten! Maar soms zorgt dat ook voor grote frustraties: als ik echt moet gaan werken en eigenlijk nog maar 3 bladzijden (de grote ontknoping) heb te lezen in mijn boek.

5) Ik heb er een hekel aan om uit een publiek geplukt te worden om deel te nemen aan een act. Ik zou het liefst ergens heel ver wegkruipen dan. Een paar jaar geleden moest ik zo bij een poppentheater in een Poesjenellenkelder (nee, ik ben daar geen fan van) "Vuil Jefke" (een geraamte en vrouwenzot) kussen! Aaargh!!!

6) Volgende zomer trek ik waarschijnlijk op mijn eentje een weekje naar Stockholm. Stockholm omdat die stad me enorm aantrekt. En op mijn eentje omdat ik een vakantie wil waarin ik echt kan doen wat IK wil, omdat ik geen zin heb in slecht reisgezelschap (ik moet jullie nog altijd vertellen over mijn vakantie in Spanje) en omdat ik geen zin heb om te blijven wachten op een lief dat dan misschien niet eens zin heeft om naar Stockholm te gaan.

7) Ik heb een paar neurotische trekjes (ondanks mijn chaotische karakter):
-  bij een Chocoprins-koek eet ik eerst de koek rondom op voor ik de chocoladecrème eet
- bij M&M's bewaar ik de rode tot het laatst (omdat rood mijn lievelingskleur is)
- mijn wekker loopt altijd op het uur, het half uur of het kwartier af (de extra wekker altijd 5 minuten erna, nooit 2 of 4 of 6 minuten of zo)
- ik hou van even getallen, dus ik vind het geweldig wanneer ik net op de klok kijk en het 22u22 blijkt te zijn
- ik weet exact hoeveel minuten ik er over doe om naar mijn werk te fietsen (zonder te moeten wachten aan het zebrapad en zonder tegenwind of regen): 9 minuten
- als ik 1 koekje eet, MOET ik een 2e eten (mijn even getallen weer) en liefst het hele pak (daar spreekt mijn eetprobleem weer)
- ...

8) Ik zing doodgraag, maar ik heb ontzettende plankenkoorts. Ik zit namelijk de hele tijd te denken dat het publiek meer bezig is met hoe dik ik ben en dat ik een rare ben dan met mijn liedje.

9) Ik kan ontzettend zenuwachtig zijn voor iets ontzettend belachelijks (vb. langs de ziekenkas of de bank gaan om iets te vragen) omdat ik niet weet wat voor iemand ik voor mij ga hebben. En dan stel ik het weer eens uit.

10) (met dank aan LJ voor de inspiratie) Ik schrijf het liefst met een balpen, liefst met een dikke punt want die schrijft zachter. (Reclamebikken zijn trouwens het best!) En ik heb graag een dikke, zachte ondergrond (minstens 2 bladzijden dus). Met vulpen schrijven vond ik, als linkshandige, altijd afschuwelijk want zowel mijn blad als mijn hand zaten altijd onder de inktvlekken: ik heb veel tintekillers versleten!

 

Hm, 3 puntjes (en eigenlijk punt 7 ook) gaan over eten. Dat zegt genoeg zeker?

09:44 Gepost door Tita | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

1. Ja je moet ons nog altijd vertellen over Spanje :) Ook naar Stockholm ben ik benieuwd, lijkt me een leuke citytrip!
2. Ik eet mijn Princekoeken ook zo. Proef je de chocola veel beter he?!
3. Dat eetprobleem lijkt me geen probleem zolang ze geen kraan nodig hebben om je uit je bed te tillen ;-)
4. Ik heb er ook een hekel aan om uit het publiek gepikt te worden. Laat. Mij. Met. Rust!
Dus je bent zeker niet raar(der dan andere bloggers) ;-)

Gepost door: LJ | 24-10-11

Reageren op dit commentaar

Dus jij staat altijd in de douche te zingen. lol

Gepost door: HansDeZwans | 24-10-11

Reageren op dit commentaar

@LJ: Dat verhaal over Spanje komt er hoor, maar het is nogal lang en ik ga dat eens schrijven wanneer ik er echt tijd voor heb. En dat eetprobleem is echt wel een probleem want ik voel me er niet goed bij (en de weegschaal ook niet).

@Hans: Ik zing alleen onder de douche wanneer ik alleen thuis ben: geluidsoverlast! ;-)

Gepost door: Tita | 24-10-11

Reageren op dit commentaar

Ik ben ook zo verslaafd geweest aan eten, gelukkig heb ik daar nu geen last meer van maar eenvoudig was het niet om dat af te leren :-).

Appelsien op en boterham? Bah, lijkt mij maar vies :D

Gepost door: justm3 | 27-10-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.