26-06-11

Tita counts her blessings

Ik heb echt een superleuke week achter de rug! Weliswaar met een paar minpuntjes, maar over het algemeen heb ik er een heel goed gevoel over.

Op maandag deed ik iets waar ik eigenlijk een hekel aan heb: naar de kapper gaan. Het duurt altijd zo lang. Maar ondertussen ben ik al zo verstandig om een goed boek mee te nemen om de tijd te doden tijdens het wachten. En het gevoel achteraf is heerlijk: met een nieuw kapsel buiten stappen (alleen jammer dat het altijd zo gestyled is, wat nonchalanter zou van mij best mogen)! 's Middags babbelde ik gezellig bij met een vriendin. En daarna slaagde ik er eindelijk in om een afspraak te maken voor mijn proefzangles bij een nieuwe leerkracht: morgen is D-day en ik kijk er al naar uit.

Op dinsdag had ik 's avonds zangles en kregen we ons rapport. 't Was een beetje minder dit jaar omdat ik mezelf niet durf prijsgeven. Ik vind het echt ontzettend moeilijk om dingen en emoties uit te beelden als er iemand toekijkt. Eigenlijk ben ik gewoon veel te veel bezig met wat iemand van mij denkt. In mijn ogen is mijn publiek alleen maar bezig met het bekritiseren van mijn uiterlijk. En ik weet wel dat dat niet zo is, maar op het moment dat ik daar sta nemen de emoties het over van het verstand. Maar ik kreeg wel het compliment van mijn medeleerlingen dat ik mijn liedjes geweldig goed zong. En dat deed me echt veel plezier. Wat me minder plezier deed was dat ik te horen kreeg dat de directrice van het muziekschooltje heel ziek was.

Woensdagavond was ik heel tevreden over mezelf. Ik had de hele week veel piano gespeeld en kon eindelijk een stuk afronden. En ik kon de leraar vertellen dat ik er eigenlijk hoe langer hoe meer plezier in kreeg. Ik schreef me ook ineens in voor het volgende schooljaar.

Op zaterdag kreeg ik van een klant het compliment dat ik een mooi handschrift heb. En 's middags ging ik shoppen. Ik had namelijk een paar maanden geleden een heel leuk kleedje gepast. Maar mijn moeder vond dat ik dat toen niet mocht kopen, want ze vond het nog wat te duur (€44,90). Maar nu deden ze daar al wat aan kortingen. Dus hoopte ik het toch al iets goedkoper te kunnen kopen. In de eerste winkel hadden ze het alleen nog in een te grote maat. In de tweede winkel hing het in een te kleine maat, een te grote maat en er hing nog welgeteld 1 exemplaar in mijn maat. Uiteindelijk heb ik het nog maar €31,43 betaald. En het is echt een leuk stofje en een leuk model. Alleen onder de armen is het wat laag waardoor je net ietsje te veel van mijn bh ziet langs opzij, maar misschien valt dat nog wel op te lossen. En anders trek ik me er lekker niets van aan, want verder zit het als gegoten. Jep, ik ben er helemaal weg van, van dat kleedje. Dat gaat hier veel gedragen worden.

Op zondag moest ik nog eens voor publiek zingen. En dus was ik weer eens lekker zenuwachtig. Maar ik kreeg complimentjes van mijn medeleerlingen. A. zei dat hij vond dat ik dit jaar erg vooruit was gegaan en dat ik een mooie stem heb. En I. kwam zeggen dat ze het prachtig vond dat ik rekening had gehouden met de aanwijzingen van de leerkracht ivm stiller en luider zingen afwisselen, waardoor mijn liedje haar ontroerd had. Zo fijn! Ook kreeg ik leuke complimentjes over mijn kleedje (jep, dat van gisteren).

Nu loop ik toch al een beetje zenuwachtig rond voor mijn proefzangles van morgen. En ik kijk uit naar het einde van de week want dan vertrekken mijn ouders op vakantie en heb ik het huis voor mij alleen. En ik heb plannen voor die 2 weken, jaja!

22:10 Gepost door Tita | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Ik heb dat probleem ook, dat ik me te veel aantrek wat mensen van me denken. Maar sinds een paar weken heb ik er lak aan: iedereen maakt fouten, iedereen heeft onvolkomenheden, en die moeten ze er maar bij nemen. Oké, misschien is het een masker waarmee ik me wapen tegen de buitenwereld, omdat ik te bang ben voor wat ze echt van me denken na alles wat er gebeurd is, maar 't helpt soms wel om je stoerder op te stellen dan je bent.

Gepost door: LJ | 07-07-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.