19-06-11

Tita en sjakossen

Ik ben WEL en GEEN echte sjakossenmadam.

WEL: Ik sleep altijd een heleboel rommel mee. Buiten de hoogstnodige dingen zoals mijn portefeuille, sleutels, gsm,... zijn er nog een heleboel dingen waarvan ik blijkbaar vind dat die in mijn handtas thuishoren. En nee, dan heb ik het niet over een rolleke muntjes en een pakske kauwgum. Of over een lippenbalsem, deodorant, vochtige doekjes en een flesje parfum.

Nee, dan heb ik het over:
- een boek (liefst zo dik mogelijk, ge weet namelijk nooit dat ge eens 5 minuutjes tijd hebt om te lezen)
- een agenda (liefst zo groot mogelijk)
- een pakje koekjes (voor het hongertje tussendoor, beter gekend als het snoepgoestingske)
- een drankje
- een tijdschrift
- soms ook nog een kaft met partituren (vermits ik al zingend en pianospelend door het leven dartel)
- mijn fototoestel (dat ik overigens zelden gebruik, maar ge weet maar nooit dat ge het eens nodig hebt en het niet bij hebt)
- een bandopnemertje (voor in de zangles, maar het komt ook van pas op momenten dat ik iets moet onthouden en niets om te schrijven heb)
- een stemvork (weeral zanggerelateerd)
- ...

Zoals jullie wel al begrijpen, heb ik dus een enorm grote sjakos nodig om dat allemaal mee te slepen. Daarom ben ik meestal dan ook op stap met 1 sjakos en een grote draagtas. Geen zicht: ik weet het! Maar ik kan het niet laten.

 

Waarom ik dan GEEN echte sjakossenmadam ben:
Ik vind zelden mijn goesting. Ik hou van grote sjakossen, maar niet van de blingbling en de grote gespen. En ik heb liefst een kleurrijke sjakos. Zo eentje dat er heel erg vrolijk uitziet. Eentje dat bij mijn persoonlijkheid van zonnige meid en zotte doos past. Eentje dat wel lief staat bij mijn leuke kleurrige rokjes en kleedjes. En dat vind ik dus niet in de winkels. De oplossing is dan maar een sjakos die op de kleurtjes na redelijk aan mijn wensen voldoet. Tja, een mens kan niet alles hebben in het leven, zeker.

Maar nu zie ik dat Oontje van weggeeffeest doet en dat ze daar echt een prachtige reversible bag weggeeft. Ik ben al aan het dromen wat ik daar in zou kunnen steken. En hoe ik daar mee zou kunnen stoefen. Dus fingers crossed!

13:38 Gepost door Tita | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Ik heb zelf ook graag kleurrijke sjakossen. Bij mij zit er ook een boek en een tijdschrift in, plijsters, bikken, papiertjes, folders, véél te véél rommel :p

Gepost door: justm3 | 19-06-11

Reageren op dit commentaar

Da's een heel schoon sjakosj ja, ik hoop dat je wint :)

Gepost door: LJ | 20-06-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.