05-06-11

Tita counts her blessings

Weer een weekje gepasseerd vol leuke dingen:

Maandag was ik heel tevreden over mezelf omdat ik het ganse weekend (= zondag en maandag in mijn geval) goed had opgeruimd. Opgeruimd staat netjes en dat voelde zeer goed.

Dinsdagavond genoot ik eens van een vrij avondje. Meestal heb ik dan zangles 's avonds en na een lange werkdag is dat soms heel vermoeiend. Vandaar dat ik er deze keer extra van genoot.

Woensdag smaakte mijn boterhammetje me tussen de middag plots heel erg goed. Ik had er namelijk voor een keertje wat schijfjes tomaat tussen gelegd (samen met een schelleke kaas) en bij dat warme weer was dat echt heerlijk. Bovendien kregen we een reusachtige levering binnen op het werk (9 containers en 1 palet) en kon ik die vitamientjes wel gebruiken om dat allemaal weg te werken.

Die vrije donderdag deed enorm deugd. De week werd zo gebroken en daarmee ook een beetje de sleur van alledag. Ik heb er echt van genoten. Mede dankzij een leuk ontspannend boek. Het beste van die dag: op de maandelijkse weging bleek ik zowaar 1,1 kg te zijn afgevallen. Geen idee hoe ik het geflikt heb, but I did!

Vrijdag lag ik op het werk dubbel omwille van mijn bazin. Die merkte plots op dat het haar al enkele maanden opviel dat ik soms met een franse r spreek. Of ik soms iets aan mijn tanden had laten doen of een brug droeg? Niet dus. Ik heb dat al van kleins af aan. Soms spreek ik met de Vlaamse r, maar vaak verval ik in de franse r. Die ligt mij namelijk veel beter en voelt veel relaxter aan. Ik krijg de Vlaamse r niet altijd zo goed uitgesproken.

Vrijdagavond genoot ik van een babysitavondje. Eerst 2 kadeekes in bed steken en daarna spelen en lachen met kraaiende Liv (die zich sinds kort trouwens ook op haar zij kan draaien). En het zaligste moment van de avond: Livje die in mijn armen in slaap viel tijdens het drinken van haar flesje.

Grote broer Anders deed trouwens een geweldige uitspraak. Hij was een yoghurtje aan het eten en blijkbaar had hij gemorst op zijn broek op een moment dat ik het even niet zag (grote broer Thor vind het heerlijk om zijn kleine zusje te knuffelen, maar knuffelt haar meestal plat dus moet je hem wat afremmen). Hij sloop de keuken in om een vochtig doekje te pakken en begon dan van daaruit "Tita, jij mag niet komen kijken" te roepen. Dan weet een mens al hoe laat het is, hè. Dus ik ging met Liv op mijn arm kijken en zag dat hij zijn broek aan het proper maken was.
Ik: Anders, heb je gemorst?
Anders (pokerface): Nee, ik heb niet gemorst.
Ik: Maar waarom ben je je broek dan aan het proper vegen?
Anders (pokerface): Nee Tita, ik heb niet gemorst. Ik heb echt niet gemorst. Ik heb niet gemorst hoor. Echt niet. 

Zaterdag was dan weer een leuke dag op het werk. De reusachtige levering was op tijd in de rekken geraakt en daar hoefden we ons dus niet meer druk in te maken. Ik was wel een beetje in de war door een telefoontje van een klant. ' t Is nogal een spontane kerel en altijd aan het grapjes maken en zo. Nu vroeg hij aan de telefoon toen hij belde om iets te bestellen of ik "vriend" wou zijn. Of alleszins: dat heb ik toch verstaan. Bovendien herhaalde hij nog eens zijn vraag en zei daarbij dat ik wel wist wat hij bedoelde. Moet ik daar nu iets achter zoeken? 's Avonds genoot ik van de rust in huis en tuin en installeerde me met een goed boek aan de tuintafel. En last but not least... ontdekte ik dat er Ben & Jerry-ijs (maar dan wel de Aldi-versie) in huis was: het was een heerlijk brownie-ijsje.

Zondag kwamen mijn jongste zusje en haar vriend even langs voor ze aan hun fietstocht begonnen. Daarna ging ik nog wat opruimen, maar ik vond het algauw te warm en bombardeerde deze dag dan maar tot relax-dagje. Ik las mijn boek uit en rommelde wat op de computer. En ik at een bananenijsje met walnoten en chocolade-aapjes. Maar dat was een beetje een tegenvaller: bananenijs blijkt toch niet helemaal mijn ding te zijn. Ik sloot mijn avondje dan maar af met een broodje met mozarella, tomaatjes en pesto in de oven. En daarna keek ik op iwatch naar "All you need is love": lekker verstand op nul en genieten.

Ik hoop dat jullie ook een fijne week hadden.

22:34 Gepost door Tita | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Dat klinkt inderdaad als een fijne week! Hopelijk is deze week net zo fijn voor je. Groetjes!

Gepost door: LJ | 06-06-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.