29-05-11

Tita en een plannetje

Een paar postjes geleden maakte ik jullie al nieuwsgierig, maar nu pas kan ik er echt iets over zeggen. Want... Tita gaat op reis! "Niets bijzonders" zullen jullie waarschijnlijk denken. Maar als je weet dat mijn laatste reisje geleden is van mijn 18e en ik nu 27 ben, dan mogen we toch bijna over zoiets als een 8e wereldwonder spreken, niet?

En we gaan ineens all the way: ik zal voor het eerst vliegen en ineens helemaal op mijn eentje (gelukkig zonder overstappen). Spannend!

Sinds ik niet meer met mijn ouders op reis ging, ben ik nooit meer op reis geweest omdat ik nooit reisgezelschap had. Maar nu is mijn tante naar Spanje (Andalusië) verhuisd en dus ga ik haar een bezoekje brengen.

Ik ben al aan het bedenken wat ik allemaal moet meenemen. Ook aan het stapeltje met lectuur ben ik al begonnen. En morgen trek ik naar de bibliotheek voor wat reisgidsen zodat ik al wat kan plannen wat ik allemaal wil zien. Iemand tips? Granada will be the place to be!

18:33 Gepost door Tita | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Andalusie! Een van mijn favoriete bestemmingen!
Grananda is echt prachtig met het alhambra en de moors wijk. Heerlijk om in de straatjes te lopen en gewoon te genieten.
Zeker een dagje de sierra nevada intrekken en een bezoekje brengen aan Trevelez. Dat is een dorpje waar iedereen hammen maakt. De lekkerste pata negra hammen in de ganse wereld!
Als je kan zeker een dagje Sevilla erbij plakken. Minder mooi dan Granada, maar indrukwekkend all by itself!
Ikzelf zou Ronda, Jerez de la frontera en Albufeira zeker niet willen missen, maar dat ligt nogal ver van Granada. Als je geen auto hebt of niet gaat rondreizen, is dat gewoon niet te doen.
De kust vind ik een grote teleurstelling, maar dat komt misschien omdat ik helemaal niet van typische toeristische kustplaatsen hou.
Ow en als je kan zeker en vast de witte dorpenroute doen! Heerlijk gewoon!

Gepost door: Alice | 30-05-11

Reageren op dit commentaar

Ik ben helaas nog nooit in Spanje geweest! Geniet ervan hoor, en dat vliegen daar is niks aan, als je maar kan vergeten dat je hoog in de lucht hangt ;-)

Gepost door: LJ | 30-05-11

Reageren op dit commentaar

Heerlijk je maakt me jaloers daar ik nog niet weet of ik op reis zal kunnen gaan of niet.

het reizen door andalusie kan je wel makkelijk doen met de bus. Er rijden bussen tussen alle belangrijke steden. Heel comfortable manier van reizen.
Wat je ook niet mag vergeten is Cordoba. Heel spaans met alles erop en eraan. Flamingo optredens in een of ander pleintje waar er bijna geen toeristen zijn...
Wou dat ik met je mee kon...

Gepost door: Jürgen | 30-05-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.