06-05-11

Tita en haar 7 hoofdzonden

Eventjes een stokje opgepikt bij LJ!

1) Superbia (hoogmoed, ijdelheid)

Ik vind mezelf niet mooi. Integendeel! Er is zelfs sprake van een minderwaardigheidscomplex. Ik ben altijd bang wanneer mensen naar me kijken. Dat ze me dik gaan vinden. Of lelijk. Of nog erger: dik EN lelijk. En ergens weet ik wel dat je persoonlijkheid belangrijker is, maar het dringt nog niet helemaal tot me door. Ondanks dat ben ik geen grote ijdeltuit. Ja, ik kies voor lenzen omdat ik dat mooier vind. En ja, ik trek vaak een lijntje rond mijn ogen en draag mascara. Maar daar blijft het bij. Ik plamuur mijn gezicht niet dicht. Ik smeer ook geen hopen crèmekes elke dag. Hoewel ik ze wel in huis heb. Maar ik zie ze meer als een verwennerijtje voor af en toe. Na een zware dag. Of wanneer ik een opkikkertje nodig heb.

Arrogant vind ik mezelf niet echt. Alleen in een woedebui of wanneer ik me wil verdedigen in een discussie, overkomt het me wel eens.

Egoïstisch ben ik wel. Vrees ik. Het is niet de eerste keer dat mijn moeder dagen moet wachten voordat ik iets voor haar doe, terwijl ik het heel normaal vind dat zij alles wel direct voor mij doet. Shame on me!

2) Avaritia (hebzucht, gierigheid)

Ik heb een gat in mijn hand. Ik heb graag dingen. Boeken, cd's, dvd's, een lekker geurende douchegel, een mooi schaaltje, een schattige knuffel,... Soms koop ik gewoon omdat ik me slecht voel. Totaal verkeerd natuurlijk. Het biedt immers maar heel even troost.

Gierig ben ik zeker niet. Ik vind cadeau's geven geweldig en hoeveel een cadeau kost maakt mij echt niets uit. ik ga vaak over mijn budget. Liefst geef ik een persoonlijk cadeau (zoals een boek, een dvd,...), geen geschenkbons.

3) Luxuria (onkuisheid, lust)

Mijn liefdesleven is onbestaande. Dus ik ben zeer devoot op dit gebied. 

4) Invidia (jaloezie, afgunst)

Ik kan jaloers zijn, ja. Zo ben ik best jaloers op het feit dat mijn vriendinnen kindjes krijgen. En mijn beide zussen hebben op 1 maand tijd een huis gekocht: hun droomhuis. En dat zou ik ook wel willen. Maar tegelijk gun ik het hen ook van harte. Omdat ik hen graag zie.

In de liefde heb ik nog niet veel reden gehad om jaloers te zijn. Of het moest zijn omwille van het feit dat anderen een lief hebben en ik niet. Ik vermoed dat ik wel jaloers zou kunnen zijn in een relatie. Maar op alle andere gebieden kan ik dat goed in evenwicht houden, dus ik hoop dat ik dat in de liefde ook kan.

5) Gula (gulzigheid)

Ik eet graag. Nee, ik snoep graag. EN: ik ben een emo-snoeper. Wanneer ik me slecht voel, moet ik me kunnen volproppen. Soms tot ik er compleet misselijk van word.

6) Ira (woede, wraak)

Als ik écht boos ben, ben ik een spaanse furie. Dan schiet ik in een colère waar je niet goed van bent. Ik heb nogal een stevig temperamentje. Maar wraak nemen doe ik nooit, want eens mijn woede er uitgebruld/uitgesmeten/uitgeklopt (met de deuren)/uitgestampt (met mijn voeten op de grond) is, ben ik de reden van mijn boosheid al bijna vergeten.

7) Acedia (gemakzucht, luiheid)

Schuldig! Ik zou liefst van al hebben dat de gebraden kippen me gewoon in de mond vliegen. Als werken niet noodzakelijk zou zijn om een inkomen te hebben, zou ik het waarschijnlijk niet doen. En ik leef echt van vrije dag naar vrije dag. Ik kan ook thuis een hele dag lummelen, niets doen, de boel de boel laten. Maar achteraf heb ik er toch vaak spijt van, want eigenlijk is het allemaal verloren tijd.

00:23 Gepost door Tita | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Ik herken mezelf in vele van je zonden... ;-)

Gepost door: LJ | 06-05-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.