24-04-11

Tita en een boekenverslagje

Ja, ik ging dat niet meer doen: boekenverslagjes maken. Er kruipt best wel wat tijd in zo'n verslagje. En vermits ik zo'n 52 boeken probeer te lezen per jaar, zouden dat dus ook nog eens heel veel verslagjes worden. Bovendien vind ik het ook heel moeilijk om een boek een quotatie te geven. Maar soms moet een mens een uitzondering maken.

Mikkel Birkegaard: Letter voor letter

In het kort: Frank Fons is een schrijver. Hij schrijft thrillers. En hij beschrijft de moorden in zijn verhalen heel gedetailleerd. Door het schrijven van zijn boeken probeert hij een beetje zijn persoonlijke problemen te verwerken, door personages te verzinnen op basis van mensen in zijn omgeving. En op een dag gebeurt één van ZIJN moorden in het echt. En even later ook een volgende. Frank gaat op zoek naar de moordenaar en de reden waarom die zijn moorden nabootst.

Mijn mening: Het verhaal leest heel erg vlot en is spannend. Maar het laatste hoofdstuk is indrukwekkend. Ik zat op het puntje van mijn stoel. Af en toe kreunend en puffend, fronsend, gespannen. Dat laatste hoofdstuk is zo goed geschreven, zo gruwelijk, zo echt. Echt een goed boek.

15:52 Gepost door Tita | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.