20-04-11

Tita en de boeken

De laatste tijd werd mijn "gelezen"-lijstje niet erg uitgebreid. Ik las wel. Maar ik worstelde vooral.

Soms lezen boeken als een trein. Een zalig gevoel vind ik dat. Dan kan ik de (literaire) wereld aan.

En soms is het echt zwoegen en worstelen om een boek uit te krijgen. Maar vaak loont het wel de moeite. Zoals met het "Beagle Dagboek" van Dirk Draulans. Een klepper van formaat! Maar heel duidelijk geschreven en over een heel interessant onderwerp. Ook liggen hier een paar boeken uit de lijst van de Standaard met "boeken die je moet gelezen hebben". Ze lezen niet echt vlot, zijn een beetje ouderwets geschreven. Maar toch wil ik ze absoluut lezen. Dus lees ik er af en toe een paar bladzijden in en wissel tussendoor af met een vlotter boek. Gelukkig kan ik de verhaallijnen probleemloos uit elkaar houden.

Door al dat zwoegen en worstelen heb ik wel wat leesachterstand opgelopen (remember mijn 52 boeken per jaar), maar nu zitten we in de 16e week en ik ben bezig in mijn 16e boek. Ik heb dan ook vorige week tijdens mijn vakantie ettelijke uren met een boek in het zonnetje doorgebracht. Met dank aan de kat voor het warmen van mijn billen op frissere momentjes.

19:58 Gepost door Tita | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Zalig... een boekje lezen onder een stralende zon... ideale ontspanning!

Gepost door: just-me | 20-04-11

Reageren op dit commentaar

Heerlijk he, zeker een boek waar je in verdrinkt. Wat je echt meesleept en je doet dromen.
Ik ben nu bezig aan de reeks over de Tudors van Philippa Gregory. Heerlijke boeken.
Wat ik een voordeel vind is dat ik enkel in het engels lees, waardoor ik eigenlijk altijd het "orginele" verhaal heb zonder dat er een vertaler mee aan het werk geweest is. Ervaring heeft mij geleerd dat een vertaling vaak de ziel uit een boek haalt.

Gepost door: Alice | 21-04-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.