31-03-11

Tita en een dagje met een dubbel gevoel

Pffff! Zucht! Ik ben een beetje jaloers. 't Blijft een gezonde jaloezie hoor. Maar toch...

Ik kreeg vandaag te horen dat S. terug zwanger is. En ik ben ontzettend blij voor haar want enkele maanden geleden verloor ze haar eerste kindje. En al die tijd zat ik enorm met haar in. Ik hoop van harte dat het deze keer goed gaat en dat ze binnenkort een gezond babytje in haar armen mag houden. Maar toch fluistert er een klein duiveltje in mijn oor dat ik dat ook wil. Als ik zo'n babytje zie dan smelt ik helemaal. En af en toe krijg ik het echt wel moeilijk omdat ik dat allemaal moet missen en omdat het er voorlopig niet naar uitziet dat dat er gauw zit aan te komen bij mij.

Een uurtje geleden kwamen mijn ouders dan weer thuis met het nieuws dat mijn jongste zus en haar vriend een huis hebben gekocht. Nu hebben ze met hun huurappartementje al ongelooflijk veel geluk gehad qua kosten en zo. En nu vinden ze nog eens bijna hun droomhuis, volledig in orde, voor een prijs: een kans van once in a lifetime. En ja, ook hen gun ik dat wel. Maar zelf ben ik al zo lang op zoek naar een betaalbaar huurappartementje.

't Zit trouwens ook een beetje tegen op 't werk. Eigenlijk doe ik dat niet graag. En ik besef het meer en meer. Daardoor ben ik er vaak niet met mijn hoofd bij en vergeet ik dingen (ik ben sowieso trouwens nogal een vergeetachtige). En dat begint mijn bazin een beetje op haar zenuwen te werken. Dus ik vrees dat ik binnenkort terug werk kan beginnen zoeken en dan zijn we terug bij af.

Ik heb zo hard het gevoel dat mijn leven al jaren "on hold" staat.

 

 

22:57 Gepost door Tita | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

29-03-11

Tita en de leukste dingen van de dag

- soldatenkoeken eten: pure nostalgie
- 's middags een rauwe rode paprika verorberen in het zonnetje bij een goed boek (Saskia De Coster: Dit is van mij)
- een klant die zegt dat ik op mijn moeder lijk, terwijl zij denkt dat mijn bazin mijn moeder is, EN terwijl ik helemaal niet op mijn moeder trek (qua uiterlijk alleszins)
- thuiskomen en ontdekken dat de mama "u vraagt, wij draaien" heeft gedaan: gevulde paprika's met tarwe als avondmaal
- het konijntje van de buren dat een wortel eet uit mijn hand
- een heerlijke douche nemen en me terug proper voelen na een dag zweten op het werk
- bijna in slaap vallen onder mijn dekentje voor de pc

23:27 Gepost door Tita | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

28-03-11

Tita en de belangrijke dingen

Als we nog eens een keertje met het ganse gezin (dat ondertussen nog maar uit 3 personen bestaat: mama, papa en ik) aan tafel zitten. Met de radio aan. En het nieuws begint. Dan moeten we zwijgen. Want dan wilt papa naar het nieuws luisteren. Ik dacht dat praten belangrijk was.

Een mens zit vaak heelder avonden voor tv tegenwoordig. Vroeger hadden de mensen geen televisie. En toch hielden ze zich bezig 's avonds. Ze speelden spelletjes, ze praatten, ze lazen een boek.

Als ik nadenk over later. Over mijn toekomstige kinderen opvoeden. Dan wil ik dat ze ook andere dingen kennen dan televisie. Dan zou ik graag hebben dat ze lezen. Dat ze spelletjes spelen. Dat ze praten. En ik bedenk dan dat er een beeldscherm-loze (ah ja, de computer dient ook gestraft) avond moet zijn per week. Waarop al die andere dingen kunnen.

Tja, ik heb mijn roze bril op.

16:59 Gepost door Tita | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |