28-03-11

Tita en de belangrijke dingen

Als we nog eens een keertje met het ganse gezin (dat ondertussen nog maar uit 3 personen bestaat: mama, papa en ik) aan tafel zitten. Met de radio aan. En het nieuws begint. Dan moeten we zwijgen. Want dan wilt papa naar het nieuws luisteren. Ik dacht dat praten belangrijk was.

Een mens zit vaak heelder avonden voor tv tegenwoordig. Vroeger hadden de mensen geen televisie. En toch hielden ze zich bezig 's avonds. Ze speelden spelletjes, ze praatten, ze lazen een boek.

Als ik nadenk over later. Over mijn toekomstige kinderen opvoeden. Dan wil ik dat ze ook andere dingen kennen dan televisie. Dan zou ik graag hebben dat ze lezen. Dat ze spelletjes spelen. Dat ze praten. En ik bedenk dan dat er een beeldscherm-loze (ah ja, de computer dient ook gestraft) avond moet zijn per week. Waarop al die andere dingen kunnen.

Tja, ik heb mijn roze bril op.

16:59 Gepost door Tita | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Daar ben ik het mee eens. Door tv en pc zijn we een pak asocialer!

Gepost door: LJ | 29-03-11

Reageren op dit commentaar

Uw intenties zijn inderdaad wel mooi maar ik kan u verzekeren als je een 9 jarige "Hannah Montana" verslaafde meid het een zonder de stream van Belgacom TV moet stellen er wel een vorm van paniek te bespeuren is. Als je het ze natuurlijk zo geweend maakt ...

Gepost door: Jürgen | 07-04-11

Reageren op dit commentaar

Ik heb het over 1 vaste avond per week. Dat moet wel kunnen, vind ik. En er bestaat nog zoiets als opnemen, hè. Dan bekijken ze hun favoriete programma maar een dagje later of zo. Het gaat mij ook niet echt om het feit dat ze één avond per week geen tv mogen kijken, maar om het samen dingen doen en samen praten over dingen.

En ach, zo denk ik er NU over. Wie weet hoe ik er over denk als ik een bleirend kind heb rondlopen en ik net aan de telefoon hang of zo?

Gepost door: Tita | 07-04-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.