25-03-11

Tita is een beetje beschaamd

Ik ga al meer dan 10 jaar babysitten. Allé ja, ik ga na 10 jaar NOG altijd babysitten. Ik ben er mij van bewust dat op u 27e nog gaan babysitten niet echt hip is. Maar ik babysit eigenlijk alleen nog maar op de kindjes van een vriendin en op mijn buurkindjes. En ik neem geen nieuwe babysitgezinnen meer aan. Maar ik heb dus na 10 jaar toch redelijk wat ervaring opgedaan met kindjes en 't één en 't ander meegemaakt.

Vanavond ging ik babysitten op mijn buurjongetjes en hun zusje. Mijn buurmeisje is net 2 maanden en het was de eerste keer dat ik ook op haar moest passen. Maar ik was er gerust in. Alleen bleek ze vlak na het vertrek van haar mama al weer honger te hebben terwijl ze net had gegeten. Dus warmde ik haar flesje op en begon ze te drinken. Maar na een paar slokjes lukte dat niet meer (ze dringt nog grotendeels aan de borst dus ze kent het flesje nog niet zo goed) en raakte ze helemaal gefrustreerd met een serieuze huilbui tot gevolg. Ik vond het nogal erg om mijn buurvrouw terug naar huis te laten komen. Dus belde ik mijn mama. Die kwam af, nam Liv van mij over en Liv werd onmiddellijk stil, dronk onmiddellijk (weliswaar niet veel) en viel in slaap in mijn mama haar armen. En de rest van de avond heb ik haar niet meer gehoord.

Mijn moeder is dus een babysit-interventie moeten komen doen. En dat was de allereerste keer in heel mijn babysit-carrière. Ik heb altijd mijn plan kunnen trekken en heb af en toe creatief moeten zijn. Maar ik heb nooit de ouders moeten bellen en ook nooit mijn eigen mama. Tot vandaag dus blijkbaar. En ik ben er eigenlijk wel een beetje beschaamd over.

PS: Mijn buurvrouw zei achteraf wel dat Liv vaak doet alsof ze honger heeft zodat ze zuigend aan de borst in slaap kan vallen. En aan zo'n papflesje moet ze veel harder zuigen, dus dat zal ze niet zo ontspannend hebben gevonden om in te slapen.

00:00 Gepost door Tita | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Niet getreurd, dat overkomt de besten wel eens!

Gepost door: LJ | 25-03-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.