23-03-11

Tita geeft een pluim aan zichzelf

Ik ben er eindelijk aan begonnen. Aan dat goede voornemen om wat meer te bewegen. De stappenteller laten we toch maar achterwege. Echt nodig hebben we die niet. Zolang we maar regelmatig bewegen. En verder ben ik van plan om een degelijke mp3-speler te kopen, want met een streepje muziek als begeleiding is alles veel leuker. Maar ook mijn mama gaat me af en toe gezelschap houden.

Vanavond hebben we zo'n anderhalf uur gewandeld, mijn mama en ik. Aan een vlot tempo waarbij je toch nog een babbeltje kan doen. Een stukje door de rustigste straten hier in de buurt en een stukje door het bos. We roken een verse mesthoop. Jeuj! Maar we zagen ook een prachtige blauw-oranje-roze zonsondergang. Achteraf was ik niet echt moe van het stappen op zich, op vermoeide voeten na, wel van de buitenlucht.

De bedoeling is om toch een stuk of 4 keer per week een uurtje te gaan wandelen. Vermits ik op dinsdag en woensdag meestal nog een activiteit heb (zang- en pianoles), zal ik dan niet wandelen. Bovendien fiets ik al naar die lessen en dat is telkens minstens 40 minuten heen en terug. Dat kan al tellen qua beweging, niet? Zondag en maandag zullen zeker wandeldagen worden omdat ik dan vrij heb. Deze maandag is het er trouwens niet van gekomen, maar daar had ik een goede reden voor: ik werd plots opgebeld door een vriendin die een depressie heeft en ben haar wat gaan peptalken. En waarschijnlijk zullen donderdag en vrijdag de andere wandeldagen worden. Ik had het liever iets meer gespreid, maar dat blijkt praktisch niet zo haalbaar.

Ik ben nu ook een boek aan het lezen over wandelen. Blijkbaar is het echt wel gezond voor je hart. Zeker voor mensen met overgewicht (mensen zoals ik dus). En je vermagert er van. Maar dan moet je natuurlijk ook nog op je voeding letten en echt wel regelmatig bewegen. Er staan ook schema's in het boek.

Ik ben benieuwd of ik het volhou en of ik er resultaat mee haal. Wonderen verwacht ik niet, maar toch wel een ietsje betere conditie.

By the way, jezelf een pluim geven kan deugd doen. Het geeft je zelfvertrouwen. En het werkt ongelooflijk motiverend. Zeker ook eens proberen!

22:43 Gepost door Tita | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.