11-03-11

Tita en haar conditie

Ik ben niet goed bezig. Mijn conditie bevind zich zo ergens onder het vriespunt. Of nog lager. Als dat zou kunnen.

Ik denk dat het zo'n 6 jaar geleden is dat ik nog eens aan sport heb gedaan. Van mijn 15e tot mijn 20e ging ik elke week een toerke lopen samen met mijn tante. Joggen heette dat. Maar "joggen" is maar een naam. Na 5 jaar konden wij nog STEEDS geen volle toer lopen (van ongeveer 1 km). En toen had ik er genoeg van. Want tante vond dat wekelijkse rondje DE uitgelezen moment om mij op al mijn fouten te wijzen (niet voldoende studeren en zo). En daar had ik ongelooflijk genoeg van. Dus vlogen mijn loopschoenen in de wilgen. Of beter gezegd: in de vuilcontainer.

Maar de laatste tijd merk ik dat het zeer erg gesteld is met mijn conditie. Ik loop hijgend de trap op. Ik ben compleet buiten adem als ik een beetje tegenwind had tijdens mijn fietstochtje naar het werk. Ik kan geen 100 m lopen (lopen zoals in lopen, niet wandelen) zonder stikkapot te zijn. Dus daar moet dringend eens iets aan gedaan worden.

Om medische redenen is lopen geen optie voor mij momenteel: de omvang van mijn boezem is te belastend voor mijn rug. Moest ik vermageren, zou het waarschijnlijk weer wel kunnen. Maar bewegen helpt om te vermageren. Dus eigenlijk is het een beetje een vicieuze cirkel.

Daarom heb ik mij voorgenomen om te gaan wandelen. Of meer bepaald te "snelstappen". Ik wil ook een stappenteller kopen om te weten te komen hoeveel ik stap per dag. Om goed te zijn zou je 10000 stappen per dag moeten doen. Ik vraag me af of ik dat haal, ook al zit ik in een "stappende" job. Maar ook in het weekend zou ik voldoende willen stappen.

Maar ik ken mezelf. Zo alleen gaan stappen vind ik eigenlijk niet leuk. Ik heb liever gezelschap. Maar met een streepje muziek ben ik ook al content. Daarom wil ik mezelf een nieuwe degelijke mp3-speler aanschaffen (tips zijn altijd welkom) om me gezelschap te houden.

En dan hopen dat ik het volhoud.

20:12 Gepost door Tita | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Is start to run geen goed idee??

Gepost door: just-me | 12-03-11

Reageren op dit commentaar

Pff lopen is niks voor mij. Ik vraag me af hoeveel ik stap per dag, want ik heb een "zittende" job dus 't zal wel gene vette zijn!

Gepost door: LJ | 14-03-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.