09-03-11

Tita en een mini-make-over

Zo'n half jaar geleden besliste ik om definitief komaf te maken met iets waar ik al 20 jaar (!) niet echt happy ben.

Zo rond mijn 8e gingen we met de klas naar het medisch centrum. De hel voor een onzeker meisje als ik. Want daar sta je dan in je onderbroekje en onderhemdje. Je moet plassen op een potje. Je moet een gehoortest doen. Je moet je bloeddruk laten meten,... EN je moet een oogtest doen.

En die laatste bleek plots niet zo'n succes te zijn. Aan de bril dus. En ERG dat ik dat vond. Ik heb tranen met tuiten gehuild omdat ik geen bril wou dragen. Ik heb uren met mijn mama bij de optieker gezeten. Want ik vond geen enkele bril mooi omdat ik GEEN BRIL wou. Na veel vijfen en zessen toch een montuur gekozen: wit met paarse en roze bloemetjes met groene bloemblaadjes.

Toen ik naar het middelbaar ging kreeg ik een nieuw montuur: een donkerblauw en vooral lekker onopvallend. En enkele jaren veranderde het model van het montuur wel, maar niet de kleur.

Voor mijn 24e verjaardag kreeg ik weer een nieuw montuur. Maar bij de check up bij de oogarts begon die over lenzen. Dat ik een jonge vrouw ben. En of ik daar geen zin in had. Maar ik zag het niet echt zitten om met mijn vingers in mijn ogen te beginnen prutsen. Stel u voor dat ge verkeerd steekt of zo. Het werd dus een hip, rood, recht brilletje. En ik was er supertevreden over.

Tot... ik om de 5 botten terug naar de optiek moest lopen om hem recht te laten zetten of omdat hij gewoon naar beneden zakte en ik er dan uitzag als een oud moedertje. Na een tijdje werd ik het echt beu om mezelf op foto's terug te zien met een bril die scheef stond. En ik voelde me lelijk.

En toen nam ik de beslissing om toch voor die lenzen te gaan. Tussen die beslissing en eindelijk bij de oogarts geraken, zaten nog zowat 6 maanden. Maar sinds half februari draag ik lenzen en ik vind het heerlijk. Niks geen scheve bril meer. Geen gezicht meer dat verstopt zit achter een ijzerwinkel. Complimentjes van jan en alleman (heel plezant). En ik voel me eindelijk een beetje (maar nog niet helemaal) beter in mijn vel.

09:00 Gepost door Tita | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Woehoew, leve lenzen! Hebben mijn leven ook een stuk aangenamer gemaakt!

Gepost door: LJ | 09-03-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.