07-03-11

Tita en een dvd-verslaving

Als ik een televisiereeks op dvd koop, dan moet ik die zo snel mogelijk helemaal gezien hebben. Dan gaat elk momentje vrije tijd op aan dvd kijken. Tot ik de reeks helemaal gezien heb. Daarna interesseert tv kijken me nog maar mateloos. Want dan zit ik liever met mijn neus in een boek. Of dan luister ik muziek. Of ik schrijf wat meer.

Maar als ik eventjes verslaafd ben aan zo'n dvd-box, laat ik alles vallen. Dan zing ik niet (behalve onder de douche of op de fiets). Dan speel ik geen piano (wat ik achteraf moet bekopen natuurlijk). Dan lees ik amper (alleen tijdens mijn middagpauze).

Zo'n dvd-verslaving is ook de oorzaak dat ik hier de voorbije weken niets gepost heb. Ik heb namelijk ooit een paar afleveringen van de telenovelle Sara gezien. - Echt maar een paar afleveringen. Een stuk of 3. Want wij leven nog in de prehistorie en hebben nog geen kabeltelevisie. Laat staan dat we digitale tv hebben. - Dus ooit zag ik die paar afleveringen van Sara. En ik was er helemaal weg van. Ik vond het hopeloos romantisch. Heerlijke ontspannende televisie. Maar toen de dvd-box uitkwam viel ik bijna van mijn stoel toen ik de prijs hoorde: meer dan 100 euro. Niet voor mijn portemonnee dus. Maar op de boekenbeurs enkele maanden geleden ontdekte ik dat die dvd-box ondertussen "nog maar" 50 euro kostte. En dat vond ik het wel waard. Maar ik vond dat ik er dan wel een beetje voor moest sparen. Dus dat deed ik. En op 4 februari kocht ik de reeks. 198 afleveringen. En ik begin vandaag aan de 187e! Ik heb dus een paar marathondaagjes achter de kiezen.

Maar eind deze week heb ik die box helemaal gezien. En dan ben ik er weer. Dan ben ik weer mijn gewone zelf. Dan blijven de andere leuke dingen niet meer "on hold" staan. En dan kijk ik geen tv meer omdat er toch niets interessants op is. Dan schrijf ik weer meer. Dan zing ik weer de hele dag. En dan heb ik hopelijk weer de discipline om elke dag piano te spelen. Oef!

12:00 Gepost door Tita | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.