28-12-10

Tita en oorbellen

Als klein meisje vond ik oorbellen al prachtig. Was stiekem een beetje jaloers op vriendinnetjes die gaatjes in hun oren hadden.

Maar de mama en de papa waren er tegen. Spraken over hoge koortsaanvallen van een tante die ooit gaatjes liet schieten. En over verkeerd schieten en voor eeuwig en altijd verlamd zijn. Zagen hielp niet.

Jaren later. De zussen zaagden sinds een tijd over oorbellen. Maar de mama en de papa waren nog steeds tegen. Tot ik van een vriendin oorringen kreeg voor mijn 17e verjaardag. 2 weken later hadden 3 zusjes gaatjes in hun oren.

En sindsdien ben ik een oorbellen-addict. Ik draag ze altijd. En overal. Behalve wanneer ik slaap. En ik zou er wel elke dag kunnen kopen. En niet één paartje. Maar vele. Hopeloos verslaafd.

By the way, de mama is nu ook om: sinds een half jaartje heeft ze ook gaatjes in haar oren.

09:00 Gepost door Tita | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

26-12-10

Tita vs. de snottebellen: 0-1

Ja, de bacterieën hebben het hier toch gehaald van de oplapmiddeltjes. Vrijdag kwamen de snottebellen. Gelukkig werd kerstavond zelf hier niet echt gevierd, de zussen vierden dat namelijk bij de families van hun lieven, en kon ik, na het lekkere eten en een Monopoly-spel met de mama, op tijd in mijn bedje kruipen.

Op kerstdag voelde ik me redelijk lamlendig. Tot een uur of 11 in mijn pyjama rondgehangen. De douche waarvan ik had gehoopt dat die deugd zou doen en even de luchtwegen zou openzetten (ah ja, pepermuntdouchegel), deed niet wat ze moest doen. Dan maar wat tv gekeken tot we naar het kerstfeest bij mijn grootouders moesten.

Verjaardagscadeautje gekregen: een leuke "happy birthday"-wc-rol met centjes erbij. Mijzelf vol thee gegoten. Lekker eten. Leuke "fop"-cadeautjes (ik vind mijn vaas best ok). Leuke quiz.

En toen was mijn pijp uit. Na het dessert, dat ik aan mij voorbij liet gaan, liet ik mij naar huis voeren door de papa. Me nog net realiserend dat ik vanalles vergeten ben bij de grootouders: mijn extra paar schoenen, mijn reservevoorraad papieren zakdoekjes, mijn verjaardagscadeau, mijn vaas,... Maar ik kon me er niet meer druk om maken. En misschien is het toch nog allemaal thuis geraakt.

20u: bedje in
20u 30: mij op mijn rug draaien omdat bij buikslaap constant het snot uit mijn neus liep en ik daar wakker van werd
21u: droge mond, muntje
21u30: mama, papa en zus komen thuis: voetstappen op de trap
22u 15: slokje water drinken
23u: eens op de klok kijken
23u30: woelen
00u: nog eens een slokje water drinken en iets innemen voor de keel
01u: rechtop gaan zitten in bed en zien dat bij de achterburen er nog een feestje aan de gang is want alle lichten zijn nog aan
01u15: dan nog maar eens op mijn zij gaan liggen
01u45: het opgeven, mijn laptop aanzetten en computeren
04u45: NU, toch nog maar eens een nieuwe poging gaan doen om te slapen

04:47 Gepost door Tita | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

25-12-10

Tita en kerstmis

Vrolijk kerstfeest iedereen!

kerstboompjebakvorm.jpg

09:14 Gepost door Tita | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 9 Volgende