22-12-10

Tita en de eindejaarsvragen: deel 2

het beste boek, de beste film, het beste toneelstuk/concert en de beste cd van 2010:

boek: Ik heb eigenlijk bijna geen boeken gelezen die uitgekomen zijn in 2010, behalve "Eten Bidden Beminnen" van Elizabeth Gilbert. En dat vond ik heel goed. Maar de beste boeken die ik dit jaar heb gelezen, zijn "Een schitterend gebrek" van Arthur Japin, "Vingervlug" van Sarah Waters (een blufboek, waarover later meer), "Alleen op de wereld" van Hector Malot, "De dochter van de alchemist" van Katherine McMahon en "Het lelietheater" van Lulu Wang.

film: Ik ben dit jaar weer eens amper in de cinema geraakt. Alleen van "Eat Pray Love" (ja, de verfilming van) kan ik me nog iets herinneren. Allé, ik vond hem goed, de beelden waren prachtig en ik kreeg er ongelooflijk veel zin van om een citytrip te maken naar Rome en pizza met veel olijfkes te eten op een zonnig terraske.

toneelstuk/concert: Geen idee waarom, maar ik ga eigenlijk nooit naar het theater. Dat komt er eigenlijk nooit van. Waarschijnlijk ook doordat mijn vriend(inn)en daar niet zo in geïnteresseerd zijn. Maar ik vind het echt wel leuk. Maar toch geen toneelstukken gezien dit jaar. En op concerten ben ik ook niet veel geraakt. Ik ben naar 2 concerten geweest. Het eerste was van de BigBand waar ik tot voor een jaar in speelde. En dat was goed, maar jazz is niet echt mijn genre (vraag me niet waarom ik dat dan jaren speelde). Het 2e vond ik schitterend: "Baobab" van de C-koren. De C-koren zijn heel gekende koren hier in de buurt en ze hebben al radio-prijzen gewonnen en zo. Het concert was dan ook enorm indrukwekkend en helemaal in de Afrikaanse sfeer.

cd: Ik heb een paar leuke cd's gekocht dit jaar, maar die ene waar ik ALTIJD naar teruggrijp is "Sigh no more" van Mumford & Sons. Die riedeltjes vind ik heerlijk, de melodieën prachtig en ik vind het zalige meezingnummers. Dat album heeft echt alles wat een goed album voor mij moet hebben. En vreemd genoeg staat er zelfs dat geen één nummer op dat ik minder vind dan de rest.

09:00 Gepost door Tita | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.