30-11-10

Tita en de boeken

Als kleuter vond ik niets heerlijker dan dat men mij verhaaltjes voorlas. En ik krabbelde heelder blaadjes vol met allerlei tekentjes en krulletjes, net alsof ik schreef.

Leren lezen kon dan ook niet rap genoeg gaan. In het eerste leerjaar las ik alles wat los en vast zat. Van de tekst op de doos hagelslag, over de reclameborden langs de autostrade, tot de post van mijn ouders. Voor dat laatste kreeg ik trouwens regelmatig naar mijn voeten. Tegen kerstmis las ik mijn eerste echte boek en tegen het einde van het schooljaar had ik een abonnement in de bibliotheek.

Met de klas gingen we trouwens 1 keer per maand boeken halen in de bibliotheek. De juf hield dan onze kaart bij. Maar algauw is mijn mama mijn kaart gaan vragen aan de juf, zodat ze tussendoor nog eens met mij naar de bibliotheek kon gaan. Ah ja, na 14 dagen waren mijn boeken immers al uit.

Als ik las, kon je naast mij een kanon afschieten. Ik hoorde niets, was me van niets bewust. Niets kon mij storen. Handig voor mij. Maar in combinatie met mijn vindingrijkheid qua leeshoekjes, lastig voor mijn ouders. Die waren me regelmatig kwijt.

's Avonds in bed lezen mocht niet. Mijn zussen en ik deelden een kamer. Van mijn nachtlampje zouden ze zeker wakker worden. Later, toen ik al apart sliep, mocht het ook niet. Mijn ouders kenden me een beetje: het zou veel te laat worden. Maar ik liet me niet kennen. Ik kroop met een schapenvachtje, een dekentje en een boek bij een lampje en ik las uren aan een stuk. Ooit deed ik zelfs eens nachtje door: mijn boek was gewoon veel te spannend. Uiteindelijk gaven ze het op.

En nu. Nu ben ik nog altijd een grote boekenwurm. Ik lees 's ochtends voor ik uit mijn bed stap. Ik lees tijdens mijn middagpauze. En ik lees voor ik ga slapen. Ook als ik tussendoor ergens een gaatje heb in mijn planning, vind je me wel ergens met een boek. Ik droom dan ook van een enorme boekenkast vol boeken. En stiekem zou ik ook wel graag een e-reader hebben. Hoewel een echt boek me nog altijd wel het meeste aanspreekt.

09:00 Gepost door Tita | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Mij hebben ze ook nooit kunnen tegenhouden van in bed te lezen... Hihi. E-reader zou niks voor mij zijn ,geef mij maar een echt boek in mijn handen!

Gepost door: LJ | 30-11-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.