24-11-10

Tita en haar agenda

Mijn agenda is zo goed als leeg. Jawel, ik heb wel degelijk vrienden. En jawel, ik heb wel degelijk afspraken. Zowel in het verleden als in de toekomst.

Maar ik plan niet graag. Ik geniet juist van het vrij zijn. Van het niet MOETEN. Dus alle afspraken zitten in mijn hoofd (gelukkig heb ik een goed geheugen). En als ik ergens moet zijn, ben ik er ook, op misschien een paar uitzonderingen per jaar na.

Ik ben ook een uitsteller. Dingen die ik niet graag doe, schuif ik voor me uit. En daardoor komen ze er vaak niet van. Of dan moet ik ze doen op een moment dat ik het helemaal niet leuk vind. Het gevolg is ook dat ik, doordat ik te vaak maar wat zit aan te modderen, veel tijd verlies die ik aan leukere dingen zou kunnen besteden.

Dus werd het hoog tijd om toch maar eens aan een planning te denken. Een planning waarin een goed evenwicht zit tussen to-do-things en ontspanning.

En daar ben ik dus maandag mee begonnen. En tot hier toe lukt het om me er aan te houden. En tot hier toe vind ik het leuk om die planning te maken. En tot hier toe vind ik het een verbetering.

Dus we zullen eens zien of dat hier gaat lukken.

Plan-tips of plan-verhalen: één adres.

09:00 Gepost door Tita | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Ik plan ook niet graag iets, want ik kan me er toch niet aan houden. Wat ik wel heb gemerkt dat bij mij werkt: postitjes! Die vrolijke kleurtjes maken 't al iets makkelijker om me aan mijn planning te houden.

Gepost door: LJ | 24-11-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.