23-11-10

Tita en het kerstshoppen

Een hekel heb ik er aan. Enkele dagen voor kerstmis nog op zoek moeten naar dat ene perfecte cadeautje voor iemand die je graag ziet.

Eerst heb je de stress van misschien wel niet het perfecte cadeautje te vinden. Want ja, mijn geliefden, zijn soms moeilijke mensen op dat gebied.

Maar het ergste van al vind ik het om in die stikkende drukte te moeten rondlopen. Ik ben sowieso al niet zo'n shopper. Winkelen moet bij mij snel gebeuren. In die kerstdrukte struikel je bijna over de mensen hun voeten. Je staat constant ingeklemd tussen lichamen. Je ruikt de mensen hun (niet altijd even appetijtelijke) lichaamsgeur. De mensen stappen allemaal trager dan mij. Je moet tussen hen door slalommen. Je moet wachten tot ze gepasseerd zijn voor je ergens naar kan kijken.

Liefst van al doe ik mijn kerstboodschappen dus al eerder. Maar ik bega stommiteiten.

Zo kom ik gedurende het jaar dingen tegen waarvan ik denk dat het perfect zou zijn voor die of voor die. En dan neem ik me voor om het thuis op te schrijven. Wat ik uiteraard vergeet.

Of zo neem ik mezelf voor om al vanaf september te gaan shoppen. Maar vermits ik geen agenda-mens ben, plan ik het niet en komt het er ook niet van.

Komt daar ook nog eens bij dat wij pas namen trekken met Sinterklaas. In december dus. Te laat als je aan de kerstdrukte wil ontsnappen dus.

Dus als je zo'n zuchtend en blazend mieke tegenkomt, ergens op de Meir ofzo, 2 dagen voor kerstmis of zo. Zwaai dan eens!

09:00 Gepost door Tita | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Inderdaad, je kan best al in de nazomer beginnen met kerstcadeaus kopen om de drukte te vermijden. Of vlak na Sinterklaas, dan zijn de mensen de koopdrukte even beu!
Als het een troost kan zijn: ik moet er ook nog aan beginnen...

Gepost door: LJ | 24-11-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.